DÜNYA

Phuket’te toprak kayması: 10 Ölü, 20 Yaralı

Tayland'ın Phuket adasında meydana gelen toprak kaymasında 10 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Tayland'ın ünlü tatil adası Phuket'te muson yağışlarının neden olduğu toprak kaymasında en az 10 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi ise yaralandı.

Güney Asya ülkesi Tayland, son günlerde şiddetli muson yağışlarının etkisi altında. Bu yağışlar, popüler tatil merkezi Phuket'te de büyük bir felakete yol açtı. Phuket Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Karon ilçesinde yerel saatle 03.30’da meydana gelen toprak kayması, 2’si Rus vatandaşı olmak üzere 10 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Ayrıca, hayati tehlikesi bulunmayan 20 yaralı çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Toprak kaymasından etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor. Tayland Ordusu ve çeşitli yardım kuruluşlarının katılımıyla yürütülen bu çalışmalarda, hala toprak altında kalmış olabilecek kişilere ulaşılmaya çalışılıyor. Bu felaketin ardından Karon, Rawai ve Chalong kasabaları "afet bölgesi" ilan edildi.

Phuket Vali Yardımcısı Srattha Thongkam, önceliklerinin Karon bölgesinde kaybolan kişilerin bulunması olduğunu belirtti. Arama kurtarma çalışmaları, bölgede devam eden hafif yağışa rağmen kesintisiz sürdürülüyor.