Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü ortak operasyon sonucunda, PKK/KCK Avustralya yapılanmasında etkin rol oynayan Çiğdem Aslan İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.

 PKK/KCK terör örgütünün Avustralya'daki eylem ve etkinliklerine aktif olarak katıldığı belirlenen Çiğdem Aslan, MİT tarafından uzun süre takip edildi. Örgütün üst düzey yöneticileriyle irtibat halinde olan Aslan’ın faaliyetleri dikkatle izlendi. Yapılan takip çalışmaları sonucunda, Aslan’ın İstanbul Havalimanı’ndan Avustralya’ya gitmeye hazırlandığı tespit edildi. Bu kritik bilgi doğrultusunda MİT ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi (TEM) tarafından ortak bir operasyon düzenlendi ve Aslan kıskıvrak yakalandı.

Erken seçim anketinde bomba sonuç! Halk erken seçim istiyor mu? Erken seçim anketinde bomba sonuç! Halk erken seçim istiyor mu?

 Çiğdem Aslan, gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu operasyon, PKK/KCK’nın yurtdışı faaliyetlerine karşı sürdürülen sıkı takibin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı