Konya’da ihbar üzerine bir eve giden polis memuru Mustafa Topuz, sinir krizi geçirdiği belirtilen Emre Köroğlu tarafından sırtından 7 kez bıçaklandı. 33 farklı suç kaydı bulunan Köroğlu'nun, son 1 yılda 10 kez gözaltına alınıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Konya  Selçuklu ilçesi Buhara Mahallesi’nde sabah saat 10.30 sıralarında meydana gelen olayda 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bir kişinin sinir krizi geçirdiğine dair gelen ihbar sonrası olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Evin önünde kapının açılmasını bekleyen polis memurları, Emre Köroğlu'nun aniden bıçakla saldırmasıyla büyük bir şok yaşadı. Polis memuru Topuz, sırtına aldığı 7 bıçak darbesiyle yaralandı ve hayati tehlikesi bulunuyor.

Karaman-Mersin Karayolu'nda feci kaza: 2 ölü, 13 yaralı! Karaman-Mersin Karayolu'nda feci kaza: 2 ölü, 13 yaralı!

Olay sırasında başka bir polis memuru saldırganı sırtından vurarak etkisiz hale getirdi. Hafif yaralanan saldırgan, polis tarafından gözaltına alındı ve Konya Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Emre Köroğlu’nun, "oto hırsızlığı," "yaralama," "uyuşturucu kullanmak," ve "yağma" suçlarından toplam 33 kaydı bulunduğu ve sadece son bir yıl içinde 10 kez gözaltına alındığı öğrenildi.

Konya Valisi İbrahim Akın ve Emniyet Müdürü Mevlüt Karabulut, polis memurunun tedavi gördüğü hastaneye giderek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Toplumun güvenliği için çalışan polislerin maruz kaldığı bu şiddet olayı, kamuoyunda derin bir üzüntü ve tepki oluşturdu.

Saldırının ardından Emre Köroğlu’nun adli süreçte nasıl bir ceza alacağı merakla bekleniyor.

Editör: Nehir Durdağı