Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden ve 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti’ye “Casperlar” adlı çete sahip çıktı. Çete, sosyal medya üzerinden skandal açıklamalar yaparak devleti hedef aldı.

“Casperlar” adlı çete, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti’ye hapiste destek olacaklarını ve polislere kötü muamele gerekçesiyle şikayette bulunacaklarını duyurdu. Çete, “Sizde memur, bizde kardeş bitmez” ifadeleriyle tehditler savurarak, polis katili Geçti’nin yanında olduklarını belirtti.

Çetenin, 31 Ağustos’ta Bahçelievler Devlet Hastanesi’ne yapılan saldırıda da yer aldığı ortaya çıktı. Motosikletle gerçekleştirilen bu saldırının, Daltonlar ve Casperlar çeteleri arasındaki hesaplaşma nedeniyle yapıldığı öne sürüldü. Yunus Emre Geçti'nin bu saldırıda kullanılan motosikletleri temin ettiği açıklandı.

Uşak'ta uyuşturucu operasyonu: 9 şüpheli tutuklandı Uşak'ta uyuşturucu operasyonu: 9 şüpheli tutuklandı

Casperlar çetesi, Geçti’nin gözaltında kötü muamele gördüğünü iddia ederek, İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını bildirdi. Çetenin açıklamasında, "Yunus Emre'nin avukatlık ve cezaevindeki bakımlarını biz üstleniriz. Kimseye ihtiyacımız yok." ifadeleri yer aldı.

Editör: İrem Nur Kaya