GÖZDEN KAÇMASIN

Polise silah çeken şahsın görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Beyoğlu'nda, polislere silah çeken Osman T.'nin görüntüleri ortaya çıktı. Evinde piyasa değeri 50 milyon lira olan 61 kg uyuşturucu madde bulundu, tutuklandı.

Beyoğlu'nda geçen yıl ekim ayında, hakkında arama kararı bulunan bir şüpheliyi yakalayan polis ekiplerine bir kişi silah doğrulttu. Şüpheliyi etkisiz hale getirerek gözaltına alan güven timleri, evinde yaptıkları aramada piyasa değeri yaklaşık 50 milyon lira olan 61 kilogram marihuana ele geçirdi. Şüphelinin polise silah doğrulttuğu anların ve ev aramasının görüntüleri de ortaya çıktı.

İstanbul Güven Timleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı B Bölge Güven Timleri, şüpheliyi durdurdukları sırada aranmasının çıktığını belirleyip gözaltına aldı. Emniyete götürülürken, bir kişi polis ekiplerine "Hayırdır, siz kimsiniz?" diyerek engel olmaya çalıştı. Polislerin kimliklerini belirtmesine rağmen, tartışmaya devam eden kişi "Polis olsanız ne olur ulan?" diyerek karşılık verdi.

Polise silah çekti! 
Polisler, saldırganı uzaklaştırmaya çalıştı, ancak şüpheli aniden silahını çıkartıp polislere doğrulttu. Tetiğe basmak üzereyken güven timleri tarafından etkisiz hale getirildi. Ruhsatsız tabancasına el konulup, şüpheli emniyete götürüldü. Kimliği Osman T. (31) olarak tespit edilen şüpheli için Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'ndeki evine baskın düzenlendi.

Evde yapılan aramada, Osman T.'nin annesi Şükran Y.'nin yatak odasına koşarak 14 bin 800 lirayı alması dikkat çekti. Paraya el konulurken, mutfakta buzdolabının üstünde hassas terazi bulundu. Bahçeye giren güven timleri, çantaların içinde yaklaşık 61 kilogram paketlenmiş marihuana buldu. Şükran Y. de gözaltına alındı.

Piyasa değeri 10 milyon! 
Emniyete götürülen Osman T. ve annesinin ifadeleri alındı. Osman T.'nin daha önce "kasten öldürme" suçuna karıştığı belirlendi. Adliyeye sevk edilen Osman T., "silahlı tehdit", "ateşli silahlar kanuna muhalefet" ve "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlarından tutuklandı; annesi Şükran Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.