GÜNDEM

Polislere silah doğrultup hakaret etmek sadece 10.000 TL

Sinop'ta bekçilere hakaret eden ve polislere silah doğrultan Görkem Sertaç Göçmen’e verilen hafif ceza, kamuoyunda büyük tepki çekti.

 Daha önce birçok suçtan hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilen ve suç dosyası kabarık olan Görkem Sertaç Göçmen, bu kez Sinop'ta olay çıkardı. Bekçilere hakaret eden ve polisleri silahla tehdit eden Göçmen’e verilen ceza, kamuoyunda büyük tepki topladı.

Göçmen, Sinop'ta Polis ve Bekçileri Tehdit Etti

 28 Kasım 2020 tarihinde koronavirüs sokağa çıkma yasağı sırasında yaşanan olayda, Görkem Sertaç Göçmen iddiaya göre kendisini uyaran 2 bekçiye hakaret ederek "iti köpeği bekçi yapıyorlar" dedi. Daha sonra sağlık görevlilerine de sorun çıkarması üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine bu kez de kurusıkı silah doğrultarak tehditler savurdu. Göçmen’in, 3 polisin bulunduğu araca silahla yönelmesi durumu daha da tırmandırdı.

Geçmişi Kabarık: Daha Önce Bakırköy'de Dehşet Saçmıştı

 Göçmen, 2019 yılında Bakırköy’de kız arkadaşını darp ederken olaya müdahale eden vatandaşların üzerine otomobilini sürmüş ve bu olaydan dolayı büyük tepki toplamıştı. Geçmişte işlediği çeşitli suçlardan toplamda 9 adet hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilen Göçmen’in bu davranışları, halk arasında infial yaratmıştı.

Verilen Ceza Tepki Topladı

 Göçmen’in bu kez de ‘birden fazla kişiye karşı silahla tehdit’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası, ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan ise 10 bin 620 TL para cezası alması, kamuoyunda yeterli bulunmadı. Özellikle polisleri ve bekçileri tehdit eden bir kişinin aldığı cezanın caydırıcı olmadığını düşünen vatandaşlar, sosyal medyada tepkilerini dile getirdi.

Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz Olayıyla Karşılaştırmalar

 Olay, geçtiğimiz günlerde polis memuru Şeyda Yılmaz’ın, 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti tarafından şehit edilmesiyle büyük benzerlikler gösteriyor. Yılmaz’ın öldürülmesi sonrası suç geçmişi olan kişilerin yeterli cezaları almaması büyük tepki çekerken, Görkem Sertaç Göçmen’in de benzer bir şekilde hafif ceza alması kamuoyunu rahatsız etti. Birçok kişi, Göçmen’in tehditleri sonrası olası bir facianın önlenmiş olmasını şans eseri olarak görüyor.