GENEL

Porsche ve Audi on binlerce aracı apar topar geri çağırdı

Porsche ve Audi, dünya çapında on binlerce elektrikli aracını geri çağırma kararı aldı.

Porsche, Ekim 2019 ile Şubat 2024 arasında üretilen Taycan modellerinde akü modüllerinde potansiyel kısa devre riski nedeniyle 27 binden fazla aracı geri çağıracağını duyurdu. Şu anda belirgin bir teknik sorun bulunmamakla birlikte, araç sahiplerinin güvenliğini sağlamak amacıyla önleyici önlemler alınıyor.

NHTSA'nın yayımladığı raporda, batarya modüllerindeki kısa devrelerin yangın riski oluşturabileceği vurgulanıyor. Bu nedenle, etkilenen araçların sahiplerinin, araçlarını yetkili servislere götürerek özel teşhis yazılımları ile kontrol ettirmeleri gerekecek. Porsche, geri çağrılan araçların sahiplerine, servis ziyareti öncesinde araçlarını maksimum yüzde 80 oranında şarj etmelerini tavsiye ediyor. Bu öneri, yangın riskini azaltmayı hedefleyen bir güvenlik önlemi olarak değerlendiriliyor.

Sorunun çözümü için 2025’in ilk çeyreğinde kapsamlı bir yazılım güncellemesi yapılması planlanıyor. Porsche, bu süreçte araç sahiplerine sürekli bilgi vererek güvenliklerini sağlamak için gerekli adımları atacak.