GÖZDEN KAÇMASIN

Postacı dan 600 milyon liralık vurgun!

Gaziantep’te, postacı, çevresinden topladığı paralarla 600 milyon liralık dolandırıcılık skandalına imza attı.

Gaziantep’te, Şinasi Kozan isimli bir postacı, çevresinden topladığı paralarla 600 milyon liralık dolandırıcılık skandalına imza attı.

Yüzde 10 kar vaadiyle insanlardan para toplayan Kozan, 36 kişiyi mağdur etti ve şu an firari durumda. Olay, Kozan’ın eşi H.K.’nın bir emlakçıya giderek, eşinin dolandırıcılık yaptığını ve ortada herhangi bir şirket olmadığını söylemesiyle ortaya çıktı.Kocasının herkesi dolandırdığını öğrenen H.K.’nın uyarısı üzerine mağdur vatandaşlar ve emlakçı, Kozan’ı sıkıştırdıklarında, Kozan İstanbul’da bir yalının satışından elde edilecek parayla borçlarını ödeyeceğini iddia etti. Bunun üzerine 15-20 kişi ile İstanbul’a giden grup, gösterilen yalının başka birine ait olduğunu öğrenince Kozan ortadan kayboldu.Olayın duyulmasıyla birlikte mağdur olan vatandaşlar şikayetçi olmaya başladı.

Sabah'ın haberine göre; Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya firari olan Şinasi Kozan haricindeki 6 sanık katıldı. Sanıklardan emlakçı olanlar Kozan'ı suçlayarak kendilerinin sadece tapuda devir işlemlerine aracılık ettiklerini iddia etti. Kozan ve 6 sanık hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan 270 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kozan’ın en büyük mağdurlarından biri olan iş arkadaşı Ertan Kılıç, Şinasi’ye güvenerek tüm varlıklarını kaybettiğini dile getirdi. Kılıç, “Şinasi’ye güvenip nakit para, ev, araba ne varsa verdim. Babam ve kardeşlerimden de aldı. Bu olaydaki zararım 20 milyon lira civarındadır” ifadelerini kullandı.Mahkeme heyeti, firari Şinasi Kozan’ın yakalanması için müzekkere çıkarılmasına, mağdurların üçüncü kişilere devredilen mülklerine tedbir kararı konulmasına ve eksik tanıkların dinlenmesi amacıyla duruşmayı erteledi.