Esenyurt'ta kadınların saç başa kavgası sosyal medyada gündem oldu! Esenyurt'ta kadınların saç başa kavgası sosyal medyada gündem oldu!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Akdeniz bölgesindeki deprem hareketliliği hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu ve deprem beklenen üç büyük şehri bir kez daha hatırlattı. Ercan, Afrika plakası ile Ege Yayı boyunca ittirme hızının arttığına dikkat çekerek, özellikle Girit-Rodos-Fethiye hattı ile Teke Yarımadası’ndan Çanakkale’ye kadar olan bölgelerde depremler yaşanabileceğini belirtti. Ancak, bu bölgelerde şu an için acil bir deprem uyarısı yapacak yeterli veri olmadığını da ekledi.

Deprem Beklenen Üç Şehir

Prof. Dr. Ahmet Ercan, dünya genelinde deprem riski taşıyan üç büyük şehri şu şekilde sıraladı:

  1. San Francisco: Bu şehir, dünyaca ünlü San Andreas Fay Hattı üzerinde yer alıyor ve ciddi bir deprem riski taşıyor.

  2. Tokyo: Japonya’nın başkenti Tokyo, büyük bir depremin beklendiği bir diğer mega şehir. Tokyo'nun deprem potansiyeli oldukça yüksek.

  3. İstanbul: İstanbul'da da deprem riski bulunmakla birlikte, Ercan, İstanbul için şu an ivedi bir deprem beklentisi olmadığını belirtti. Ancak, güçlü yapılar inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Ercan, depremin yoksul ülkelerde afete dönüşme riskinin daha yüksek olduğunu ifade etti.

Sağlam Yapıların Önemi

Ercan, deprem riskine karşı en önemli korumanın sağlam yapılarda oturmak olduğunu belirtti. “Sağlam yerde sağlam yapı güvencedir” diyen Ercan, depreme dayanıklı yapıların önemine dikkat çekti.

Editör: İrem Nur Kaya