Kenan Yıldız, İtalya'daki dev derbiye damga vurdu Kenan Yıldız, İtalya'daki dev derbiye damga vurdu

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Bodrum FK'ya karşı 2-0 kazandığı maçı HT Spor'da değerlendirdi. Mourinho'nun performansını öven Dilmen, "Mourinho'yla ilgili eleştiriler olacaktır, ama zamanla onun ligimizi daha iyi tanıdığını görüyorum. İsmail hoca ile devam etseydik, belki 7 puan kaybı yaşamazdık, ama uzun vadede bu kayıplar olağan karşılanabilir," dedi.

Fenerbahçe'nin Mourinho ve taraftarlar için kırılma anının Manchester United maçı olduğunu belirten Dilmen, "Çift santrfor Göztepe maçından sonra ilk kez oynandı. Dzeko mu En-Nesyri mi derken, ikisi de sahadaydı," ifadesini kullandı. Fenerbahçe'nin Bodrum FK maçındaki temposuna dikkat çeken Dilmen, "Eğer Fenerbahçe bu tempoyu sürdürebilirse, Galatasaray kadar şampiyonluk şansı olur," dedi. Şampiyonluğun formülünü veren Dilmen, "Galatasaray iki yıldır önde basarak oynuyor. Fenerbahçe de çift forvetle önde baskı yaparak bunu başardı. Türkiye'de şampiyonluğa oynamanın tek gerçeği bu," şeklinde konuştu. Mourinho'nun ligi çözmeye başladığını vurgulayan Dilmen, "Samsun ya da Göztepe maçında daha kompakt bir oyun tercih ediyordu. Şimdi Türkiye gerçeğiyle yüzleşti ve daha iyi kararlar alacaktır. Bugün hem Dzeko'yu hem En-Nesyri'yi kaybetmemek için böyle bir stratejiyle sahaya çıktı," ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin daha yüksek bir tempoyla oynamaya başladığını belirten Dilmen, "Bodrum'a karşı bu tempo yeterli oldu. Önemli olan Mourinho'nun bu durumu çözebilmesidir," dedi. Fenerbahçe'nin rakibi daha önde karşıladığını kaydeden Dilmen, "Bundan bir ay önce Dzeko'ya gelen toplar şimdi Amrabat'a geliyor. Bu, oyuncuların sahada daha etkin olduğunu gösteriyor. Kolay değil ama oyuncu değişiklikleriyle geniş bir kadro bu sürdürülebilirliği sağlıyor," sözlerini ekledi.

Editör: Emine Koç