Rojin Kabaiş, Diyarbakır'dan üniversitede okumak için gittiği Van'da ikinci gün kaybolmuştu.

25 Eylül'de Van'a giden ve 27 Eylül Cuma günü Van'da KYK yurdundan çıkıp Van Gölü kıyısına giden Rojin tam 18 gün bulunamamıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Ekim'de Kabaiş'in yaşamını yitirdiğini şöyle açıklamıştı:

"27 Eylül 2024 Cuma günü Van'da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Mollakasım Köyü sahilinde bulundu.

Rojin kızımıza Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum."

T24'ten Candan Yıldız, Kabaiş'in ölümü hakkında yazılan bir raporu gündeme getirdi. Kabaiş’in ölümüyle bir kez daha gündeme gelen ihmallere, güvenlik zaaflarına, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin yönetim yapısına, ilişkilerine, alınan ihalelere ve kadrolaşmaya ilişkin dikkat çeken bilgilerin yer aldığı bir raporu hazırlayan isim Gürsel Tekin…

Rektör sabaha kadar hastanede bekledi

Gürsel Tekin’in hazırladığı raporda Rojin’in otopsi işlemiyle ilgili de şu bilgiler yer aldı:

Henüz resmi otopsi raporu bildirilmeyen Rojin Kabaiş’in darp ve cebir izi olmadığına dair bilgiler ilgiyi dağıtmak için sızdırıldı ve aileye henüz bilgi verilmedi .Van YYÜ Rektörü otopsi gecesi sabah 4.00 e kadar otopsiyi hastanede beklemiştir .Otopside her ne kadar darp olmadığı şeklinde ön bilgi olarak paylaşılmışsa da Rojin’in akciğerlerinde su olmadığı, midesinin yemek dolu olduğu, kanında anestezik madde olduğu konuşulmaktadır.

Rojin cinayete mi kurban gitti? Yeni detaylar ortaya çıktı Rojin cinayete mi kurban gitti? Yeni detaylar ortaya çıktı

'Suda 5 ya da 6 gün kalmış'

Yıldız, haberinin devamında baba Nizamettin Kabaiş'in, kızının otopsisine giren bir hekimin kendisine “Otopsi 6 saat sürdü. Abi kızınız suda kalmışsa 5 ya da 6 gün kalmıştır. Söylendiği gibi 18 gün suda kalsaydı bütün bedeni dağılırdı” dediğini aktardı.

Editör: İrem Nur Kaya