GÖZDEN KAÇMASIN

RTÜK’ten Halk TV’ye para cezası yaptırımı

RTÜK, MHP lideri Bahçeli’nin kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Halk TV’ye idari para cezası uyguladı. Detaylar haberimizde.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Halk TV’ye idari para cezası uyguladı. Haftalık olağan toplantısında, Halk TV’de Sinem Fıstıkoğlu’nun sunduğu “Sansürsüz” programını inceleyen RTÜK, LDP Eski Genel Başkanı Cem Toker’in programdaki alaycı ifadelerinin Bahçeli’nin kişilik haklarını ihlal ettiğine karar verdi.

RTÜK’ten Eleştiri Sınırları Aşan İfadelere Ceza

RTÜK, 6112 sayılı Kanun’un 8. Maddesi 1. Fıkrası (ç) bendine atıfta bulunarak, yayın hizmetlerinin insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olması gerektiğini vurguladı. Bu ilkeye aykırı hareket ettiği belirlenen Halk TV’ye, söz konusu yayının eleştiri sınırlarını aştığı ve küçük düşürücü, aşağılayıcı ifadeler içerdiği gerekçesiyle yüzde 3 oranında idari para cezası verildi.

RTÜK’ün bu yaptırımı, yayın ilkelerine uymayan içeriklere karşı denetim mekanizmasının bir parçası olarak değerlendiriliyor.