Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın 6 Ağustos'ta Rusya'nın Kursk bölgesine başlattığı sürpriz saldırının ardından 10 yerleşim biriminin geri alındığını açıkladı. Şiddetli çatışmaların devam ettiği bölgede, Ukrayna ordusunun ilerleyişine karşı Rus güçlerinin saldırıya geçtiği bildirildi.

İsrail'den STK'lara vize engeli! İsrail'den STK'lara vize engeli!

Bakanlığın açıklamasına göre, son iki gündeki saldırılar sırasında Apanasovka, Byakhovo, Vishnyovka, Viktorovka, Vnezapnoye, Gordeyevka, Krasnooktybrskoye, Obukhovo, Snagost ve Desyaty Oktyabr olmak üzere 10 yerleşim birimi geri alındı. Son 24 saat içinde ise Fanaseyevka ve Snagost yönünde iki Ukrayna karşı saldırısı püskürtüldü ve Olgovka yönündeki saldırı girişimi engellendi. Ukrayna ordusunun, Rusya sınırını geçmeye yönelik dört girişiminin de başarısız olduğu belirtildi.

Rusya'nın iddialarına göre, Ukrayna ordusu bu süreçte 300'den fazla asker ve 24 zırhlı araç kaybetti. Ayrıca, 6 Ağustos'tan bu yana Ukrayna'nın toplamda 12 bin 500'den fazla asker, 101 tank, 42 piyade savaş aracı, 83 zırhlı personel taşıyıcı, 669 zırhlı savaş aracı, 410 motorlu araç, 92 topçu silahı, 7 ABD yapımı HIMARS sistemi, 5 çok namlulu roketatar sistemi (MLRS), 8 karadan havaya füze fırlatıcı ve 2 hava savunma radarını kaybettiği ifade edildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de Rusya'nın karşı saldırı eylemlerine başladığını doğruladı.

Editör: Nehir Durdağı