Rusya, ABD'de yaklaşan başkanlık seçimlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus gazeteci Pavel Zarubin'e verdiği röportajda, Demokratların adayı Kamala Harris'in Cumhuriyetçi Donald Trump'a kıyasla daha öngörülebilir bir rakip olduğunu ifade etti.

Peskov, Rusya'nın ABD seçimlerinde bir adayının olmadığını vurgulayarak, “Demokratlar genel olarak daha öngörülebilir. Putin'in Biden için söylediği öngörülebilirlik, Kamala Harris dahil neredeyse tüm Demokratlar için geçerli” dedi. Ancak, Washington ile ilişkilerde bir iyileşme beklemediklerini de ekleyerek, “ABD’nin ülkemizin çıkarlarını çiğnemeye yönelik adımları kabul edilebilir sınırları aştı” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Peskov, Ukrayna krizine ilişkin Trump’ın vaat ettiği gibi bir gecede çözüm bulmanın mümkün olmadığını belirtti. ABD'nin bir sonraki başkanının, göreve başlar başlamaz Ukrayna'ya askeri yardımı durduracağını ve barış görüşmeleri çağrısında bulunacağını düşünmenin “fantezi” olduğunu dile getirdi.

İsrail'in ikinci siber saldırısında korkutan "Türkiye" detayı İsrail'in ikinci siber saldırısında korkutan "Türkiye" detayı

Editör: İrem Nur Kaya