İsrail Cibaliye Mülteci Kampı’nı vurdu! İsrail Cibaliye Mülteci Kampı’nı vurdu!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, düzenlediği basın toplantısında Ukrayna ordusunun Kursk’a saldırısıyla ilgili bölgede sivillere karşı işlenen suç ve terör eylemlerini Batılı liderlerin desteklediğini söyledi.

Zaharova, şöyle konuştu:

"Ülkedeki terör saldırıları özellikle de Kursk’taki yabancı paralı savaşçılar ve yabancı askeri teçhizatın Batı’nın Kiev’e destek verdiğini ispatlıyor. Kursk bölgesi topraklarının işgali Batı'nın kapsamlı desteğiyle gerçekleşiyor ve onun tarafından da onaylanıyor.

Ukrayna yönetimi Kursk bölgesine yaptığı saldırıya bahane arıyor ve  her geçen gün saçma ve uydurma argümanlar buluyor. 

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin topraklarımızı işgal etme girişimi, haydut cuntasıyla herhangi bir müzakere olasılığını apriori olarak ortadan kaldırdı." 

Zaharova, Türkiye ve Suriye ilişkilerinin normalleştirme girişimleriyle ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye-Suriye ilişkilerinin en yüksek ve üst düzeyde geliştirilmesine yönelik tüm konuların tartışılmasıyla, diyaloğun geliştirilmesi için çok iyi bir temel atıldı. Etkinliğini ve geçerliliğini defalarca kanıtlamış olan Astana formatı başta, Ankara ile Şam arasında ilişkilerin sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla yakın koordinasyonu daha da ilerletmeye kararlıyız. Genel olarak iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmeyi destekliyoruz.” 

Editör: Gürel Yurttaş