DÜNYA

Rusya, Ukrayna'da sağlık merkezini vurdu: 8 ölü, 11 yaralı

Rusya, Ukrayna'nın Sumi kentinde bir sağlık merkezini vurdu. Saldırıda 8 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Ukrayna, Rusya'nın hastaneleri hedef aldığını açıkladı.

 Rusya'nın Ukrayna'nın Sumi kentindeki bir sağlık merkezine düzenlediği saldırı sonucu 8 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın hastaneleri hedef aldığını belirterek saldırıyı kınadı ve uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Saldırıda Şahed İHA'ları Kullanıldı

 Zelenskiy, "Rusya, şehrin hastanelerinden birini Şahed insansız hava araçlarıyla vurdu. Şu ana kadar 8 kişinin yaşamını yitirdiğini biliyoruz. 11 kişi yaralandı ve 113 hasta tahliye edildi," ifadelerini kullandı. Zelenskiy, hastaneler ve sivillerin hedef alınmasının savaşın acımasızlığını bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Hava Savunma Sistemleri Aktif

 Ukrayna Hava Kuvvetleri, gece boyunca Rusya'nın 73 İHA ile saldırı düzenlediğini, bunlardan 69'unun düşürüldüğünü açıkladı. Ayrıca saldırılarda 2 balistik ve 2 seyir füzesinin kullanıldığı belirtildi. Başkent Kiev çevresinde de 15 Rus İHA'sı hava savunma sistemleri tarafından imha edildi.