Sağlık Bakanlığı, e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi'nin Katar'a satıldığı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaparak, bu tür haberlerin asılsız olduğunu belirtti. Bakanlık, e-Nabız sisteminin yalnızca Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na ait olduğunu ve başka bir ülkeye satılmasının veya izinsiz kullanılmasının mümkün olmadığını vurguladı.

E-Nabız Türkiye'ye Özgü Geliştirildi ve Tamamen Bakanlığa Ait

Bakanlık, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, e-Nabız sisteminin Sağlık Bakanlığı'nın amaçları doğrultusunda geliştirildiğini ve Türkiye’nin sağlık bilişimi alanında öncü projelerinden biri olduğunu ifade etti. 70 milyona ulaşan aktif kullanıcı sayısıyla e-Nabız, Türkiye genelindeki 39 merkezi sistem ve 30 binden fazla sağlık tesisine entegre olarak vatandaşların sağlık bilgilerini güvenli bir ortamda sunan devasa bir sistem haline gelmiş durumda.

Vatandaşların Sağlık Verileri Güvende

Sağlık Bakanlığı, kişisel sağlık verilerinin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde en yüksek güvenlik önlemleriyle korunduğunu açıkladı. Verilerin gizlilik ve güvenlik ihtiyacı doğrultusunda e-Nabız sisteminin Kritik Varlıklar listesine dahil edildiği belirtildi. Bakanlık, vatandaşların verilerinin satılmasının veya üçüncü şahıslarla paylaşılmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Köfteci Yusuf'ta domuz eti skandalı sürerken, Nusret'ten dikkat çeken paylaşım Köfteci Yusuf'ta domuz eti skandalı sürerken, Nusret'ten dikkat çeken paylaşım

Asılsız Haberlerle İlgili Hukuki Süreç Başlatılacak

Bakanlık, bu tür iddiaların asılsız ve gerçeğe aykırı olduğunu belirterek, e-Nabız sistemine yönelik yanlış haberlerin kamuoyunda güven kaybına yol açmaması için yasal yollara başvuracaklarını ifade etti. Sağlık Bakanlığı, bu gibi milli projelerin Türkiye’nin sağlık bilişimi alanındaki başarısına katkı sağladığını ve ülkenin gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Editör: Nehir Durdağı