Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Marmaris’te Birinci Derece Doğal SİT Alanı’nda yer alan villasında izinsiz güneş paneli ve su deposu yaptırdığı iddiasıyla yargılanma tehlikesiyle karşı karşıya. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Gökbakar ve kardeşi Togan Gökbakar’ın da aralarında olduğu 4 kişi için 3 ila 10 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor. İddianame, Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda oluşturuldu.

Ajda Pekkan konserinde gerginlik: Yuhaladılar, konser alanını tek ettiler! Ajda Pekkan konserinde gerginlik: Yuhaladılar, konser alanını tek ettiler!

Mahkemeden Yıkım Kararı Çıkmadı

 Villanın kaçak yapı kayıt belgeleri 2022 yılında iptal edilse de, bugüne kadar yıkım gerçekleşmedi. Marmaris Belediyesi, yıkım kararına rağmen yasal sürecin tamamlanmasını beklediğini açıkladı. Bakanlık ise belediyeyi yıkımın gerçekleştirilmesi için defalarca uyardı. Gökbakar'ın savunmasında, "Aykırılıkları biz yapmadık, taşınmazı satın aldığımızda böyleydi" dediği öğrenildi.

 İddianamenin kabul edilmesi durumunda Gökbakar ve diğer sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı