Marmaris Belediyesi ve Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, ünlü oyuncu Şahan Gökbakar'a ait olduğu belirtilen, Nitelikli Doğal Koruma Alanı'nda bulunan ruhsatsız yapıyı mühürledi.

Gökbakar'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde, yapı kayıt belgesi iptal edilen villasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde imara kapalı alanda yer alan villada, izinsiz yapılaşma nedeniyle teknik inceleme ve tespit çalışmaları gerçekleştirildi. Geçtiğimiz hafta Marmaris Belediyesi ekipleri, kaçak yapının kilitli ve tel örgülerle çevrili olmasını gerekçe göstererek alandan ayrılmıştı.

Zekeriya Yapıcıoğlu, Özgür Özel'e 72 saat süre verdi Zekeriya Yapıcıoğlu, Özgür Özel'e 72 saat süre verdi

Yapının yasal süresi içinde yıkılmaması durumunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın devreye girmesi bekleniyor. Gökbakar'ın villası, koruma alanında izinsiz yapılaşmanın bir örneği olarak gündemdeki yerini koruyor.

Söz konusu yapının mühürlenmesine ilişkin Marmaris Belediyesinden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı; "Kamuoyunda sanatçı Şahan Gökbakar'ın evi olarak bilinen, Turgut Mahallesi'nde mülkiyeti Çamaşırhane Film Yapım AŞ'ye ait taşınmazla ilgili olarak Marmaris Belediyesi İmar Müdürlüğü ekiplerince bugün gerekli teknik inceleme ve tespit çalışması gerçekleştirmiştir. Yapılan incelemede yapı tatil zaptı tutularak mühürleme işlemi tesis edilmiştir. Bundan sonraki süreç, ilgili mevzuat hükümleri ve mevzuat hükümlerinin belirlediği süreler doğrultusunda tesis edilecek işlemlere göre devam edecektir."

Editör: Nehir Durdağı