"Bu son sigaram" Dedikten sonra hayatına son verdi "Bu son sigaram" Dedikten sonra hayatına son verdi

 İstanbul Fatih'te 4 Ekim'de Semih Çelik tarafından işlenen çifte cinayet, Türkiye'nin gündeminde kalmaya devam ediyor. 19 yaşındaki Çelik, İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i vahşice katletmişti. Bu korkunç olayın yarattığı şok dalgası sürerken, genç bir kızın sosyal medyada yaptığı bir paylaşım büyük tepki topladı.

Tepki Çeken Paylaşım: “Sonumun İkbal Gibi Olacağını Bilsem de...”

 Olayın ardından sosyal medyada, çifte cinayete atıfta bulunan bir paylaşım dikkat çekti. Genç kız, "Hele bir çağır sonumun İkbal gibi olacağını bilsem de koşa koşa gelirim sana. Öyle bir mevzu işte" ifadelerini kullanarak vahşetle ilgili hafife alınan bir mesaj verdi. Bu paylaşım, toplumsal duyarlılığa ters düşen içeriği nedeniyle geniş bir kesimin tepkisini çekti.

Toplumdan Gelen Tepkiler ve Hassasiyet

 Paylaşım, sosyal medya kullanıcıları arasında büyük bir infial yaratırken, birçok kişi yaşanan vahşetin ciddiyetinin farkına varılmaması ve bu tür ifadelerin kullanılmasının duyarsızlık örneği olduğu yönünde yorumlar yaptı. Cinayetlerin acısı hala taze olan bir dönemde bu tarz söylemler, toplumun vicdanını yaraladı.

Psikolojik ve Sosyolojik Yansımalar

 Uzmanlar, bu tür paylaşımların, sosyal medyada dikkat çekme ya da gündemde kalma arzusundan kaynaklanabileceğine dikkat çekiyor. Ancak yaşanan bu trajediye gönderme yaparak yapılan ifadeler, toplumsal değerler ve cinayet mağdurlarının anısına karşı saygısızlık olarak değerlendiriliyor. Toplumsal travmanın yaşandığı bu süreçte, sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı