Sakaryaspor Kulüp Başkanı Gökhan İn, yaklaşık 2 aydır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı. 22 Haziran’da gerçekleştirilen Olağanüstü Kongre’de 45 oy farkla başkanlığa seçilen İn, yaşanan gelişmelerin ardından görevde kalmanın Sakaryaspor’a yarar getirmeyeceği inancıyla istifa kararı aldığını duyurdu.

İn, Sakaryaspor’un kayyuma kalmaması ve bir Sakaryalı olarak vicdani sorumluluğunu yerine getirmek amacıyla aday olduğunu belirterek, bu süreçte transfer yasağını kaldırdıklarını, sezona hazırlık kampını gerçekleştirdiklerini ve 3 maçta yenilgi almayan bir futbol takımı oluşturduklarını ifade etti. Ancak, yaşanan olayların ve sonrasındaki gelişmelerin hem kendisini hem de yönetim kurulunu derinden etkilediğini vurgulayan İn, "Sakaryaspor’umuzun marka değerinin zarar görmemesi adına görevimden istifa ediyorum" dedi.

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye sert yanıt! Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye sert yanıt!

Bu istifa, Sakaryaspor’da Amedspor maçı sonrası oyuncular Yonathan Del Valle ve Cebrail Karayel'in takıma veda etmesi ve Başkanvekili Semih İlkis’in istifasının ardından geldi. Gökhan İn’in istifası, kulüp için yeni bir dönemin başlamasına işaret ediyor.