Samsun’un İlkadım ilçesinde bir kuyumcudan 10 milyon lira haraç isteyen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 1’i kadın, 7 kişi gözaltına alındı.

Samsun'un İlkadım ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde 3 gün önce meydana gelen olayda  Kasklı ve cerrahi eldivenli bir kişi, kuyumcunun vitrininden içeriye silah doğrultup ateş etmeye çalıştı, ancak silah ateş almayınca motosikletle kaçtı.

Polis, zanlıların peşine düştü ve sahte plakalı motosikleti Zeytinlik Mahallesi’nde terk edilmiş halde buldu. Şüphelilerin 06 plakalı bir araçla kaçtığı tespit edilerek, bu araç Samsun-Ankara karayolu Toybelen Kavşağı'nda 3 kişi ile birlikte yakalandı. Araçta yakalanan ve çok sayıda suç kaydı bulunan B.C.A., B.G. ve A.C.İ. gözaltına alındı.

Narin cinayetinde kan donduran iddia Narin cinayetinde kan donduran iddia

Soruşturma kapsamında, kuyumcunun tanımadığı bir numaradan Whatsapp üzerinden tehdit mesajları aldığı ve 10 milyon lira haraç talep edildiği ortaya çıktı. Kuyumcuya yapılan geceleyin silahlı saldırının ardından polis operasyonları yoğunlaştırdı ve toplam 7 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, sorgularının ardından Samsun Adliyesine sevk edildi.

Kaynak: iha