İngiliz rock grubu Queen'in gitaristi Brian May hafif bir felç geçirdi İngiliz rock grubu Queen'in gitaristi Brian May hafif bir felç geçirdi

İsrail savaş uçakları, Yemen'de İran destekli Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı'na hava saldırısı düzenledi. Bu saldırı sonucunda Kızıldeniz kıyısında bulunan limanda güçlü patlamalar meydana geldi. Ölen ve yaralananların olduğu belirtilirken, bölgeden yükselen alevler kameralara yansıdı.

Husiler, İsrail'in bu hava saldırısı sonrasında, "İsrail ile savaş başladı. Tel Aviv artık güvenli değil." açıklamasını yaptı. Bu açıklama, bölgede gerilimi daha da artırdı ve olası bir çatışmanın işaretlerini verdi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, saldırı sonrası yayımladığı video mesajında, Husilerin İsrail'e 200'ün üzerinde saldırıda bulunduğunu ve ilk kez İsrail vatandaşlarına zarar verdiklerini ifade etti. Gallant, bu saldırılar nedeniyle Hudeyde'yi hedef aldıklarını belirterek, "İsrail vatandaşlarının kanının bir bedeli var. Bu, Lübnan'da, Gazze'de, Yemen'de ve diğer yerlerde açıkça ortaya kondu. Bize saldırmaya cesaret ederlerse, sonuç aynı olacaktır." dedi.

Gallant ayrıca, Hudeyde'deki limana düzenlenen saldırının Başbakan Binyamin Netanyahu ve Genelkurmay Başkanı Hezi Halevi tarafından yakından takip edildiğini vurgulayarak, "Şu anda Hudeyde'de yanan ateş, Orta Doğu'nun her yerinde görülüyor ve bunun önemi açık." şeklinde konuştu.

Editör: İrem Nur Kaya