Orta Doğu'da gerilim artmaya devam ediyor. İsrail merkezli Haaretz'in haberine göre İsrail ordusu Suriye kıyısındaki liman kenti Tartus'a hava saldırısı düzenledi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye hava savunma sistemlerinin füzelere karşılık verdiğini duyurdu. Rejime yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesapları da İsrail'e ait hava araçlarının Tartus'ta çok sayıda askeri noktayı hedef aldığını iddia etti.

RUSYA'YA AİT ÜS BULUNUYOR

Tarsus'ta Rusya Donanması'na ait askeri üs bulunurken, saldırıda can ve mal kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

İSRAİL VE ŞAM YÖNETİMİNDEN HENÜZ AÇIKLAMA YAPILMADI

İsrail'e ait hava araçlarının Suriye'nin batısındaki Tartus ilinde birden fazla noktaya hava saldırıları düzenlediği öne sürüldü. Rejime yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesapları, İsrail'e ait hava araçlarının Tartus'ta çok sayıda askeri noktayı hedef aldığını iddia etti. Saldırıların sürdüğü ve rejime ait hava savunma sistemlerinin karşılık vermeye devam ettiği ileri sürüldü. İsrail ve Şam yönetiminden olaya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

İSRAİL, 2011'DEN BU YANA SALDIRILAR DÜZENLİYOR

İsrail'e ait savaş uçakları 9 Eylül'de Suriye'nin Hama ve Tartus illerinde birden fazla askeri noktaya 15 hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda 16 kişi ölmüş, 36 kişi yaralanmıştı. Tartus ve kırsalındaki bölgelerde Suriye ordusu ile İran destekli terörist grupların yanı sıra Lübnan Hizbullah'ı unsurlarının da bulunduğu biliniyor. İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

İsrail'den Lübnan'a hava saldırıları: Ölü sayısı çok fazla! İsrail'den Lübnan'a hava saldırıları: Ölü sayısı çok fazla!

İSRAİL, SAVAŞI SURİYE'YE TAŞIYOR

İsrail, bir yıldır havadan, karadan ve denizden bombaladığı, on binlerce sivili katlettiği Gazze'nin ardından önce Lübnan'a saldırdı. Bu akşam saatlerinde Suriye'nin liman kenti Tartus'a saldırdığı bilgisi geldi. İsrail basınının duyurduğu habere göre, İsrail savaş uçakları, Rusya Donanması'na ait askeri üssün bulunduğu Suriye'nin batısında yer alan Tartus şehrini vurdu. Tartus'un vurulduğuna ilişkin görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı.

Editör: İrem Nur Kaya