Savunma sanayii yatırımlarına ilave kaynak oluşturulması amacıyla yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor.

Savunma Sanayii İçin Yeni Düzenlemeler Meclis'e Sunuldu

AK Parti'nin savunma sanayii yatırımlarını desteklemek amacıyla hazırladığı kanun teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Teklifte, gayrimenkul alım-satımı, noter işlemleri ve kredi kartlarından Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na pay aktarılması öngörülüyor.

Yeni Düzenlemelerle Fon Gelirleri Artırılacak

Teklifte belirtilen düzenlemeler arasında, vergi beyannameleri üzerinden alınacak damga vergisi, gayrimenkul alım-satımında alıcı ve satıcıdan 750 TL, tapu işlemlerinden 375 TL gibi ücretlerin alınması yer alıyor. Noter işlemleri kapsamında ise sıfır araç tescili için 3 bin TL, ikinci el araç alım-satımı için 1.500 TL gibi bedeller ödenecek.

Kredi Kartlarından Hizmet Bedeli

Limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartlarından yıllık 750 TL hizmet bedeli alınacak. Bu bedelin, 1 Ocak'tan itibaren kredi kartı sahiplerinin hesaplarından kesilmesi planlanıyor. Kartın limiti artarsa veya yeni kart alınırsa, hizmet bedeli bu kartlar için de ödenecek.

Emeklilik sistemi kökten değişiyor! Reform paketi 2025'te güncelleniyor Emeklilik sistemi kökten değişiyor! Reform paketi 2025'te güncelleniyor

Motosiklet ve Diğer Ürünlere Vergi Düzenlemesi

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde yapılan değişiklikle, 100 CC altındaki motosikletler vergi kapsamına alınacak. Ayrıca drone'lar ve ÖTV matrahı 5.000 TL'yi aşan kol saatleri de yeni vergi düzenlemelerine tabi olacak.

"Vergi Değil, Hizmet Bedeli"

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, düzenlemelerin vergi değil, işlem hizmet bedeli olduğunu vurguladı. Bu adımlarla savunma sanayisinin finansmanının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Editör: Emine Koç