Güney Amerika ülkesi Venezuela'da seçimi mevcut devlet başkanı Maduro'nun kazandığının açıklanmasının ardından ortalık karıştı.

Muhalefet seçimin sonucunun hileli olduğunu belirtirken, çok sayıda gösterici sokaklara indi.

Muhalefet lideri Maria Corina Machado, ellerindeki tutanaklara göre devlet başkanı seçimini yüzde 73 ile kazandıklarını ileri sürdü.

Machado, Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez'in seçimleri kazandığını iddia etti ve, "Oyların yüzde 73,20'sini aldık ve bu sonuçlar adayımız Gonzalez'in kazandığını gösteriyor. Fark çok büyüktü ve Venezuela'nın tüm eyaletlerinde ezici fark attık" dedi.

Machado, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun 2 milyon 729 bin 256 oy aldığını, kendi adayları Gonzalez'in ise 6 milyon 275 bin 182 oy topladığını iddia etti.

Ulusal basında yer alan haberlere gire seçim sonuçlarını protesto etmek isteyen eylemciler, güvenlik güçleriyle çatıştı. Haberlede 1 kişinin silahla vurularak öldüğü, onlarca göstericinin gözaltına alındığı ve yaralılar olduğu yer aldı.

Şanghay, Bebinca Tayfunu'nun  şiddetli etkisi altında! Şanghay, Bebinca Tayfunu'nun şiddetli etkisi altında!

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, bazı askerlerin ateşli silahla yaralandığını belirterek, "Ülkenin 2014, 2017 ve 2019 karanlığına dönmesine müsaade etmeyeceğiz. Yanlış bir adım atmayın" ifadesini kullandı. 

Çatışmaların devam ettiği bildiriliyor.
 

Editör: Gürel Yurttaş