İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı şüphelisini yakalamaya çalışırken çıkan arbedede başından vurulan polis memuru Şeyda Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Şehit Yılmaz’ın, olaydan sonra izne çıkıp Sivas’taki ailesini ziyaret etmeye hazırlandığı öğrenildi.

Olayın Detayları

Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekipleri, motosiklet hırsızlığı suçundan aranan ve daha önce firar eden Y.E.Ç. isimli şüpheliyi yakalamak için Ihlamurkuyu Mahallesi’nde operasyon düzenledi. Şüpheli ile polis arasında yaşanan arbede sırasında, Y.E.Ç., polisin silahını alarak ateş açtı. Başından ağır yaralanan 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

1 Yıllık Evliydi, Ailesini Ziyarete Gitmeyi Planlıyordu

Şehit polis Şeyda Yılmaz’ın yaklaşık 1 yıl önce göreve başladığı ve bir yıllık evli olduğu öğrenildi. Olay günü, izne çıkıp Sivas’taki anne ve babasının yanına gitmeyi planlayan Yılmaz, sabah saatlerinde izne çıkmayı düşünüyordu. Ancak hain saldırı bu planları yarım bıraktı. Şehidin baba ocağı olan Sivas’ın Huzur Mahallesi’nde büyük bir yas hâkimken, evin önüne Türk bayrakları asıldı.

Cenaze Töreni Memleketi Sivas’ta Yapılacak

Şehit Şeyda Yılmaz için bugün Sivas’ta Ay Yıldız Camii’nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılınacak. Ardından, Yukarı Tekke Polis Şehitliği’nde toprağa verilecek. Şehidin ailesi ve sevenleri, onu son yolculuğuna uğurlamak için bir araya gelecek.

"Bu Kadar Suç Kaydı Olan Kişi Neden Serbest Bırakıldı?"

Şehidin Sivas’taki komşularından Mustafa Yaman, Şeyda Yılmaz’ın olaydan sonra 5 günlük izne çıkacağını ve ailesini ziyaret edeceğini belirtti. Yaman, "Elimizde büyüdü. Çok iyi bir kızdı. Şehit eden kişi 26 suçtan aranan biriydi. Bu adamı hakimler ve savcılar nasıl serbest bırakıyor? Daha kaç kişinin canını alacak ki cezaevine koysunlar? 5 günlük izne gelecekti ama nasip olmadı," diyerek tepkisini dile getirdi.

Tepkiler üzerine geri çekilen yasa düzenlemesi geri dönüyor Tepkiler üzerine geri çekilen yasa düzenlemesi geri dönüyor

Editör: İrem Nur Kaya