TÜİK açıkladı: Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya uygulaması belli oldu TÜİK açıkladı: Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya uygulaması belli oldu

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'nde düzenlenen çeşitli yarışmaları ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, Türkiye'nin gelecekte süper hızlı trenlerini üreten ve dünyaya satan bir ülke olma hedefine doğru ilerlediğini belirtti.

Bayraktar, TEKNOFEST'in başlangıcından bu yana büyük bir ivme kazandığını ve bu yıl 1,5 milyona yakın başvuru alındığını ifade etti. Özellikle Hyperloop ve elektrikli araç yarışmalarına olan ilgiden memnun olduğunu dile getiren Bayraktar, Türkiye'nin yüksek teknoloji alanında adım adım ilerlediğini vurguladı.

Bu yıl Akdeniz bölgesinde düzenlenen TEKNOFEST'te yeni yarışmaların da tanıtıldığını belirten Bayraktar, kuantum ve nükleer enerji teknolojileri gibi alanlarda geleceğin genç girişimcilerinin yetişmesini amaçladıklarını söyledi. Bayraktar, "Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin dip dalgası olarak, dünyaya damga vuracak girişimlerin bu ekosistemden çıkacağını hedefliyoruz," dedi.

Son olarak Bayraktar, Türkiye'nin süper hızlı tren ve elektrikli araç teknolojilerinde öncü olacağını belirterek, "Gençlerimiz, tasarladıkları bu ileri teknolojilerle ülkemizi ve eserlerini dünyaya tanıtacaklar," ifadelerini kullandı.

Editör: Nehir Durdağı