SPOR

Şenol Güneş Türk futbolunda tarihe geçecek

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, İstanbul Başakşehir maçıyla teknik direktörlük kariyerindeki 1000. maçına çıkacak ve Türkiye futbol tarihinde bu başarıya ulaşan ilk isim olacak.

 Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Lig'de yarın İstanbul Başakşehir’i konuk edecekleri maçla birlikte teknik direktörlük kariyerindeki 1000. maçına çıkacak. Bu büyük başarıya Türkiye'de ulaşan ilk teknik direktör olacak olan Güneş, Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıracak.

Şenol Güneş'in Etkileyici Kariyeri

 72 yaşındaki deneyimli teknik adam, bugüne kadar 999 maçta 519 galibiyet, 245 beraberlik ve 235 mağlubiyet aldı. Başarılarla dolu kariyerinde Trabzonspor'un yanı sıra Beşiktaş ve Türkiye A Milli Takımı da çalıştıran Güneş, özellikle Türk futboluna yaptığı katkılarla öne çıkıyor.

Başakşehir Maçı Hazırlıkları

 Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Başakşehir karşılaşmasının hazırlıklarına devam ediyor. Güneş, antrenmanlarda özellikle duran toplara ağırlık veriyor. Mendy, Denswil, Okay Yokuşlu, Banza ve Serdar Saatçı gibi uzun boylu oyuncuları hücum ve savunmada daha etkili kullanmayı planlayan tecrübeli hoca, ayrıca gol ve sonuçlandırma üzerine de çalışmalar yaptırdı.

3 Puan Hedefi

 Trabzonspor, evinde alacağı 3 puanla hem taraftarını sevindirmeyi hem de ligdeki hedeflerine ulaşma yolunda sağlam adımlar atmayı hedefliyor. Bu tarihi maçta alınacak bir galibiyet, Şenol Güneş’in 1000. maçını daha da anlamlı kılacak.