Eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Serhat Akın, 26 Eylül'de silahlı saldırıya uğramış ve sol ayağına iki, sağ ayağına bir mermi isabet etmişti. Hastaneye kaldırılan Akın'ın ameliyatı başarılı geçmişti. Saldırıya ilişkin gözaltına alınan altı şüpheliden beşi tutuklanmıştı.

Nuri Şahin, Beşiktaş'ın yıldızını istiyor! Nuri Şahin, Beşiktaş'ın yıldızını istiyor!

Anadolu Başsavcılığı, saldırıya karıştığı belirlenen yedi şüpheli hakkında iddianame hazırladı ve bu iddianame İstanbul Anadolu 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Beykoz Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede, saldırının yurt dışından gelen bir talimatla planlandığı, olay öncesinde keşif yapıldığı ve şüphelilerin fikir birliği içinde hareket ettikleri belirtildi. Fezlekede, Serhat Akın’ın yaralanmasının ağır olduğu ve eylemin 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' olarak nitelendirildiği ifade edildi.

Fezlekeye göre, saldırıyı firari şüpheli H.Ş.’nin talimatıyla O.D, O.M ve E.Ü. gerçekleştirdi. O.D., E.Ü.’den aldığı silahla Akın’a ateş ettikten sonra, O.M. motosikletle gelip O.D.'yi olay yerinden kaçırdı. Diğer şüpheliler ise olayın planlanması ve gizlenmesine yardım ettiler. Fezlekede, yedi şüpheli hakkında 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Fezleke, dava açılması talebiyle Anadolu Başsavcılığı'na gönderildi.

Editör: Emine Koç