Asgari Ücret Belirleme Komisyonu aralık ayında toplanacak. 15 kişilik komisyon üzerinden 5’i işçi sendikası, 5’i işveren sendikası 5 kişi de Çalışma Bakanlığı liderliğinde bir araya gelecek. Peki 2025 yılı asgari ücret ne kadar olacak? Bu konuda uzman tahminleri gelmeye devam ediyor.

Milliyet'e açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, asgari ücrete yapılabilecek olası zam senaryosu ile ilgili konuştu. Yılmaz, OVP'de revize edilen enflasyon oranına değinerek tahminini paylaştı.

2025 YIL SONU ENFLASYON HEDEFİ YÜZDE 17.5

Türkiye'nin ünlü gıda devi iflas etti: Tüm şubeleri kapatılıyor Türkiye'nin ünlü gıda devi iflas etti: Tüm şubeleri kapatılıyor

Asgari ücretin 2025 yılında bir kere mi yoksa iki kere mi belirleneceği konusunun büyük önem teşkil ettiğini söyleyen Yılmaz, OVP'de yıl sonu enflasyonunun yüzde 17.5 olarak hedeflendiğini aktardı.

"ASGARİ ÜCRETİN 25 BİN TL SEVİYELERİNDE OLACAĞINI SÖYLEYEBİLİRİZ" 

Yılmaz 2025 Ocak ayı zammı için ise şu tahminde bulundu:

"Bu veriler ışığında asgari ücrete %45 ile %50 civarında bir fark geleceği kanaatindeyim. Parasal olarak ifade edecek olursak asgari ücretin 24 bin 500 TL ile 25 bin TL seviyelerinde olacağını söyleyebiliriz"

Editör: İrem Nur Kaya