DÜNYA

Şimdi de bu virüs çıktı! Bulaştığı kişilerde ölüm oranı yüzde 88

Ruanda, Marburg virüsü nedeniyle cenaze törenlerine katılımı 50 kişi ile sınırladı. Hijyen ve temas kurallarına dikkat edilmesi büyük önem taşıyor.

Ruanda Sağlık Bakanlığı, Marburg virüsünün yayılmasını önlemek için yeni tedbirler alıyor. ABD ve Avrupa merkezli ilaç şirketleriyle temas halinde olan bakanlık, virüsle mücadele için çalışmalarını sürdürüyor. Eylül ayı sonlarında tespit edilen Marburg virüsü şu ana kadar 36 vakaya neden oldu ve durumun kontrol altına alınması için cenaze törenlerine katılım kısıtlandı.

Cenaze Törenlerine Katılım Kısıtlaması

Sağlık Bakanlığı, Marburg virüsünden ölen kişilerin cenazelerine 50 kişiden fazla katılımın yasaklandığını duyurdu. Ayrıca, hastanede tedavi gören Marburg virüsü hastalarına 14 gün boyunca ziyaretçi kabul edilmeyecek, yalnızca hasta başına bir bakıcıya izin verilecek. Bu önlemler, virüsün yayılmasını engellemeyi amaçlıyor.

Marburg Virüsü Nedir?

Ebola virüsü ile aynı aileden gelen Marburg virüsü, ölüm oranı yüzde 88’e kadar çıkabilen ölümcül bir hastalık. Ateşkas ağrılarıkusmaishal ve aşırı kan kaybı gibi belirtilerle ortaya çıkıyor.

Marburg Virüsü Nasıl Bulaşır?

Virüs, genellikle enfekte hayvanlar (özellikle meyve yarasaları) veya enfekte bireylerin kan ve vücut sıvılarıyla temas yoluyla bulaşıyor. Tıbbi müdahaleler sırasında veya cenaze törenlerinde de bulaşma riski mevcut. Hijyen önlemleri almak ve virüs taşıyanlarla temastan kaçınmak bulaşmayı önlemek için büyük önem taşıyor.