Ünlü DJ, evinde kafası kesilmiş halde bulundu Ünlü DJ, evinde kafası kesilmiş halde bulundu

Gelecek hakkındaki tahminleriyle herkesi şaşırtan Simpsonlar dizisinin ilk bölümü 1989 yılında yayınlandı.

36. sezonunu oynayan ünlü kehanet dizisi Homer, Marge ve çocukları Bart, Lisa, Maggie’nin yaşamını konu alıyor.

Yapımcısı Sırrını Açıkladı

Dizinin yapımcısı Matt Selman, People dergisine verdiği röportajda bu konuyla ilgili sorulara açıklık getirdi. Selman, dizinin gelecekte yaşanan olayları tahmin etmesinin ardında aslında basit bir matematiksel ve tarihsel gözlem olduğunu belirtti. “Eğer tarih ve matematiğe dikkat ederseniz, bazı olayları tahmin etmek imkansız değildir,” diyen Selman, gelecekteki olayları öngörmenin insanlık tarihine dayalı bir olgu olduğunu ifade etti.

'Matematiğin ve Tarihin Parçası'

Selman, insanlık tarihindeki hataları inceleyerek gelecekteki benzer hataları öngörmenin mümkün olduğunu vurguladı. Yeterince varsayımda bulunulduğunda, bunlardan bazıları kaçınılmaz olarak gerçeklikle örtüşüyor. Bu durum, Simpsonlar’ın zaman zaman "kehanetlerde" bulunduğu izlenimini yaratıyor. Selman, bunun aslında matematiğin ve tarihin bir parçası olduğunu belirterek, bu tür tahminler üzerine düşünmediklerini ekledi.

'Sinir Bozucu'

Selman ayrıca, dizide yer almayan sahnelerin hayranlar tarafından kurgu videolarla gerçeğe dönüştürülmesine tepki gösterdi. “İnternette sahte görseller paylaşıp, dizinin tahmin etmediği olayları tahmin etmişiz gibi göstermeleri sinir bozucu,” diyen Selman, tahminlerin gerçek olaylarla sınırlı olması gerektiğini söyledi.

"SAHTE TAHMİNLERLE KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ"

Simpsonlar’ın yapımcısı, insanların büyü gibi açıklamaları gerçek kılma arzusunun moral bozucu olduğunu ifade etti. Selman, dizinin gerçekten korkunç olayları öngördüğünde bu durumun ilginç olduğunu ancak sahte tahminlerle karşı karşıya kaldıklarında bunun sinir bozucu hale geldiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Simpsonların Sedat Peker videosunu da önceden bildiği iddia edilmişti...

Simpson

Editör: İrem Nur Kaya