Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'nın Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davada, cinayeti aydınlatacak önemli bir bilirkişi raporu ortaya çıktı. Rapora göre, Ateş'i öldüren kurşunların tetikçi Eray Özyağcı'nın silahından çıktığı belirlendi.

Cinayet Anı ve Bilirkişi Raporu

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tetikçi Eray Özyağcı savunmasında Ateş’in ayaklarına ateş ettiğini, başına isabet eden kurşunun ise Ateş’in yanındaki Selman Bozkurt ve Ahmet Keçik’in silahlarından çıktığını iddia etti. Bu iddiaların ardından, mahkeme cinayet anına ait görüntülerin yeniden incelenmesini talep etti.

17 Eylül tarihli bilirkişi raporunu mahkemeye sunan Adli Bilişim Uzmanı O.A., tetikçi Eray Özyağcı'nın Sinan Ateş'e defalarca ateş ettiğini ve Ateş'e başka bir kişinin ateş etmediğini belirtti. Raporda, Özyağcı’nın Ateş’in yanında bulunan Selman Bozkurt’a da ateş ettiği ve Bozkurt’u sol tarafından yaraladığı ifade edildi. Ayrıca, Özyağcı'nın Ahmet Keçik'e doğru da ateş ettiği, Keçik'in ise yerde yatan Sinan Ateş'in üzerinden bir tabanca alarak Özyağcı'nın kaçtığı yöne doğru ateş ettiği tespit edildi.

Bursa'da eğitim uçağı düştü: İki pilot Emir Gülal Nalcı ve Ünal Aster öldü Bursa'da eğitim uçağı düştü: İki pilot Emir Gülal Nalcı ve Ünal Aster öldü

Katil 35 Dakika Boyunca Bekledi

Bilirkişi raporunda cinayetin öncesine ilişkin de önemli detaylar yer aldı. Raporda, Eray Özyağcı'nın cinayet öncesinde Erzincan Mandıra yazılı minibüsün önünden geçerek kaldırımda saat 13.00-13.33 arasında yaklaşık 35 dakika boyunca beklediği ve zaman zaman telefonla ilgilendiği belirtildi. Özyağcı’nın, Sinan Ateş ve arkadaşlarının geldiği yönün tersine, 1437. Cadde tarafına baktığı ve etrafı gözetlediği ifade edildi. Saat 13.33’te beklemeyi bitirip 1437. Cadde yönüne yürüyen Özyağcı, Erzincan Mandıra yazılı aracın önünde saklanarak cinayeti gerçekleştirdi.

Duruşma 30 Eylül’de Devam Edecek

Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin tutuklu 12 sanığın yargılanması, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Sincan Cezaevi Kampüsü’nde 30 Eylül’de devam edecek. Bu kritik duruşmada, bilirkişi raporundaki bulguların mahkemece nasıl değerlendirileceği merakla bekleniyor.

Editör: İrem Nur Kaya