Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı! Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı!

Şırnak Valiliği, milli güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla, 30 Ağustos - 13 Eylül tarihleri arasında 14 farklı bölgeyi "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" olarak ilan etti. Valilik, bu süre zarfında vatandaşların ilan edilen bölgelere girmemeleri konusunda önemli bir uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kararın alınmasında, şiddet olaylarının önlenmesi ve olası olumsuz durumların engellenmesi hedefleniyor. 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'na dayanarak alınan bu karar çerçevesinde, Şırnak'ın merkez ilçe sınırlarındaki Bestler-Dereler, Güçlükonak sınırlarındaki Gabar Dağı, Cizre ve Silopi ilçeleri sınırlarındaki Cudi Dağı, Silopi ve Uludere ilçelerindeki Kurt Dağı, Beytüşşebap ilçe sınırlarındaki Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankaya, Tahtareş, Hüsrevpaşa-Suhurpaşayayla, İncebeldağları, Faraşin, Altındağları, Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri sınırlarındaki Oymakaya bölgesi özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Bu bölgelerin koordinatları, Valiliğin internet sitesinde yayınlandı. Açıklamada, vatandaşların bu alanlara girmemeleri gerektiği, aksi takdirde can ve mal güvenliklerinin tehlikeye girebileceği belirtildi.

Editör: Nehir Durdağı