GÖZDEN KAÇMASIN

Şırnak’ta 7 bölge “geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi!

Şırnak Valiliği, 7 bölgenin 29 Eylül - 12 Kasım tarihleri arasında geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini duyurdu. Bu süre zarfında izinsiz girişler yasaklandı.

Şırnak Valiliği, kent merkezi ve çevresindeki 7 bölgenin, 29 Eylül - 12 Kasım tarihleri arasında “geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildiğini duyurdu. Bu kararla birlikte, yasak kapsamındaki bölgelere izinsiz girişlerin yasaklandığı ve kurallara uymayanlar hakkında cezai işlemlerin uygulanacağı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesinin (c) fıkrası ve 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi uyarınca, Şırnak ilinin çeşitli bölgelerinde geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiği açıklandı. Bu kararın, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suçların önlenmesi ve genel asayişin sağlanması amacıyla alındığı belirtildi.

Belirtilen tarih aralığında geçici özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerler şunlar:

  • Bestler Dereler (Merkez ilçe sınırları içinde)
  • Gabar Dağı (Merkez ilçe ve Güçlükonak ilçesi sınırlarında)
  • Cudi Dağı (Merkez ilçe, Silopi ve Cizre ilçeleri sınırlarında)
  • Kurt Dağı (Merkez ilçe, Silopi ve Uludere ilçeleri sınırlarında)
  • Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankaya, Tahtareş, Hüsrevpaşa-Suhurpaşayayla, İncebel Dağları, Faraşin Bölgeleri (Beytüşşebap ilçesi sınırlarında)
  • Altındağları Bölgesi (Beytüşşebap ilçesi sınırlarında)
  • Oymakaya Bölgesi (Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri sınırlarında)

Şırnak Valiliği, bu bölgelerde alınacak güvenlik önlemleri nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamak adına bu alanlara izinsiz girişin yasak olduğunu duyurdu. Kurallara uymayanlar hakkında, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. maddesi uyarınca cezai işlem uygulanacağı ifade edildi.