GÖZDEN KAÇMASIN

Sivas'ta jandarma havaya ateş eden düğün magandalarına ceza yağdırdı

Sivas İl Jandarma Komutanlığı, düğünlerde havaya ateş eden 9 kişiye toplam 74 bin 898 TL ceza uyguladı. Güvenlik önlemleri artırılıyor.

Sivas İl Jandarma Komutanlığı, düğünlerde havaya ateş edenlere yönelik yürüttüğü "Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceğini Karartma" projesi kapsamında kararlı adımlar atıyor. Şarkışla ilçesinde yapılan denetimlerde, düğün merasiminde havaya ateş ederek çevreye korku ve panik saçan 11 kişi yakalandı. Bu kişilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, 3 adet tabanca, 9 adet kuru sıkı tabanca ve 100 adet mermi ele geçirildi.

Yakalanan 11 kişiden 9'una, izinsiz kuru sıkı tabanca bulundurdukları gerekçesiyle toplam 74 bin 898 TL idari para cezası uygulandı. Diğer iki kişi hakkında ise "Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokma" suçundan işlem başlatıldı.

Jandarmadan Huzur Vurgusu

Sivas İl Jandarma Komutanlığı, yaptığı açıklamada, vatandaşların huzur ve güven içerisinde düğün, nişan ve asker eğlencelerini gerçekleştirmeleri için denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti. Jandarma, bu tür olaylara karşı gece-gündüz demeden titizlikle çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Bu olay, düğünlerde havaya ateş açmanın sadece tehlike yaratmakla kalmayıp, ağır cezalarla sonuçlanabileceğini bir kez daha gösterdi.