Sivas, bugün 10 dakika arayla 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. Dün Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından bugün Sivas’ta yaşanan depremler, vatandaşlarda paniğe yol açtı. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremlerle ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı.

"Merkezi Anadolu Fay Zonu (CAFZ) Aktif ve Tehlikeli"

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sivas’ta meydana gelen depremlerin Merkezi Anadolu Fay Zonu (CAFZ) üzerinde gerçekleştiğini belirtti. Görür, bu fay hattının oligosenden beri aktif olduğunu ve sol yönlü doğrultu atımlı hareket ettiğini ifade etti. CAFZ’nin, Erzincan’dan başlayarak Kayseri üzerinden Mersin’e kadar uzandığını söyleyen Görür, bu fay hattının büyük depremler üretme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Görür, açıklamasında bu hattın "Ecemiş Fayı" olarak da bilindiğini belirterek, özellikle bu bölgede yaşayan vatandaşları uyardı. Fay hattının uzun zamandır aktif olduğunu belirten Görür, "Bölgedeki fay zonu büyük depremler yaratabilir. Bu nedenle tedbirli olunması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ATM'lerde bugünden itibaren yürürlüğe girdi! ATM'lerde bugünden itibaren yürürlüğe girdi!

Editör: Nehir Durdağı