Cumhuriyetimizin 101. yılını kutladığımız bu özel dönemde, yapılan bir sokak röportajında, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında yapılan yorumlar büyük tepkilere neden oldu. "Atatürk'ün hangi özelliğini taşıyorsunuz?" sorusuna yanıt veren bir vatandaşın kullandığı ifadeler, sosyal medyada hızla yayılarak tartışma yarattı.

Now TV fişini çekti! Popüler dizi final yapıyor Now TV fişini çekti! Popüler dizi final yapıyor

"Hiç Sevmiyorum" Diyerek Başladı

 Röportaj sırasında kendisine Atatürk'ün hangi özelliğini taşıdığı sorulan vatandaş, beklenmedik bir çıkış yaparak "Hiçbir özelliğini taşımıyorum. Hiç sevmiyorum" dedi. Bu sözlerin ardından gelen açıklamaları ise tepkilerin artmasına neden oldu.

"Anası-Babası Belli Değil" Çıkışı

 Muhabirin, Atatürk’ün ülkeyi kurtardığını hatırlatması üzerine daha da ileri giden vatandaş, "Size öyle geliyor. Osmanlı'yı yıktılar. Bana göre böyle... Bilmiyorum artık. Tohumu belli değil, anası-babası belli değil" şeklinde ifadeler kullanarak tartışmalı açıklamalarda bulundu. Bu sözler, toplumsal hassasiyetleri derinden etkileyerek geniş kitlelerin tepkisini çekti.

 Vatandaşın sözleri, sosyal medyada infial yaratırken, toplumun farklı kesimlerinden eleştiri yağmuruna tutuldu. Atatürk'e ve Cumhuriyet’in değerlerine saygıyı zedeleyen bu tür açıklamaların, özellikle Cumhuriyet Bayramı coşkusu içinde olduğumuz günlerde yapılması, tepkiyi daha da büyüttü.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı