16 ilin valisi değişti: İşte tam liste! 16 ilin valisi değişti: İşte tam liste!

Sosyal medya fenomenleri Kıvanç ve Beril Talu çifti, dolandırıcılık suçlamasıyla yargı önüne çıkmaya hazırlanıyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, çift ve bir diğer sanık olan Ertan Koç hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla 195'er yıl hapis cezası talep edildi.

Ponzi Sistemi İddiası

İddianamede, Kıvanç-Beril Talu çifti ile Ertan Koç'un sosyal medya aracılığıyla güven kazandıktan sonra, bir reklamcılık şirketi vasıtasıyla insanlara yatırım vaadinde bulunduğu belirtildi. Ancak, bu vaadin gerçekte bir Ponzi sistemi olduğu ve müştekilerden toplanan paraların, sisteme yeni katılanlardan alınan paralarla ödendiği iddia edildi. Sanıkların bu şekilde 13 kişiyi toplamda 3 milyon 17 bin lira dolandırdığı vurgulandı.

Savunmalar ve Suçlamalar

Sanıklar, iddiaları reddederek kendilerini savundu. Beril Talu, borçlarını ödeyebilmek için para arayışına girdiklerini ve kimseyi dolandırma niyetlerinin olmadığını savundu. Kıvanç Talu ise işlerin ters gitmesi nedeniyle borçlarının arttığını, kimseyi kandırmadıklarını ve tehdit edildikleri için yurt dışına kaçtıklarını öne sürdü. Ertan Koç ise şirketin idari işlerinden sorumlu olduğunu ve dolandırıcılık iddialarından haberi olmadığını belirtti.

195 Yıl Hapis Cezası İstemi

Savcılık, sanıkların nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği kanaatine vararak, her biri için 58 yıl 6 aydan 195 yıla kadar hapis cezası talep etti. İddianame, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.