Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 ilde, 245 komisyon aracılığıyla gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı. Bakan Yusuf Tekin, sonuçların 22.00 itibarıyla e-Devlet üzerinden erişime açılacağını duyurdu. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için yapılan mülakatların, adayların teorik bilgilerinin yanı sıra mesleki beceri ve uygunluklarını değerlendirmeyi amaçladığı belirtildi.

Bakanlık, yaptığı açıklamada, mülakatların 2 Temmuz - 10 Ağustos tarihleri arasında yapıldığını belirtti. Ancak, ilgili yönetmelikte yapılan değişikliklerin iptali için açılan davalar nedeniyle, sonuçların açıklanmasının bir süre ertelendiği ifade edildi. Yeni düzenlemeyle, sözlü sınavların puan etkisinin %100’den %50’ye düşürüldüğü vurgulandı. Sendikalar ve bireyler tarafından açılan iptal davaları sonucunda, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma taleplerini oy birliğiyle reddettiği açıklandı.

Batman'da zincirleme trafik kazası! Batman'da zincirleme trafik kazası!

Adayların mesleki bilgi, iletişim becerisi ve özgüven gibi kriterlerinin değerlendirildiği mülakatlarda, adayların soruları elektronik kura ile belirledikleri belirtildi. Mülakat komisyonlarının bağımsız çalışmasını sağlamak amacıyla komisyon üyelerinin her gün değiştirildiği ve adayların kimlik bilgilerinin gizli tutulduğu bilgisi verildi. Ayrıca, mülakat süreci boyunca kameralarla kayıt alındığı ifade edildi.

Sonuçlara ilişkin itirazlar, 28 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine dilekçe ile yapılabilecek. İtirazların değerlendirilmesi ve sonuçların açıklanması ise 11 Kasım'da tamamlanacak. MEB, sözlü sınav sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü ve tüm tedbirlerin alındığını vurguladı.

Bakan Yusuf Tekin, atama tercih sürecinin 14 Kasım’da başlayacağını ve 20 Kasım saat 16.00’ya kadar devam edeceğini belirtti. Atama sonuçlarının 23 Kasım 2024’te açıklanacağı ve atama kararnamelerinin illere gönderileceği duyuruldu. Tekin, sürecin öğretmen adayları ve eğitim camiası için hayırlı olmasını diledi.

Editör: Nehir Durdağı