İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Sri Lanka'da mahkemede kan donduran suikast! Salonunda avukat kılığına giren kişi tarafından öldürüldü

Sri Lanka'da mahkemede kan donduran suikast! Salonunda avukat kılığına giren kişi tarafından öldürüldü

Sri Lanka'da mahkemede kitap içine saklanan silahla suikast! Ganemulla Sanjeewa vurularak öldürüldü.

Sri Lanka'da birden fazla cinayet suçlamasıyla yargılanan Ganemulla Sanjeewa, mahkemede yakın mesafeden vurularak öldürüldü. Suç ortağı olan kadın, silahı içi oyulmuş bir kitapla mahkemeye sokarak sahte avukata teslim etti.

Kitabın İçine Saklanan Silahla Suikast

Sri Lanka'nın Colombo kentindeki mahkeme binasında kan donduran bir suikast gerçekleşti. Birden fazla cinayet suçlamasıyla yargılanan Ganemulla Sanjeewa, mahkeme salonunda yakın mesafeden vurularak öldürüldü.

Saldırının, kadın suç ortağı Pinpura Dewage Ishara Sewwandi (25) tarafından içi oyulmuş bir kitap içinde mahkemeye sokulan tabancayla gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Silah, kadın tarafından sahte bir avukata teslim edildi ve saldırı bu şekilde planlandı.

Saldırı Anı ve Kaçış Planı

Saldırgan, Sanjeewa’yı vurduktan sonra mahkeme binasından kaçtı. Kaçarken diğer insanlara "içeride bir çatışma var" diyerek paniğe neden oldu.

Olayın ardından, saldırgan yakalanırken, kadın suç ortağı Pinpura Dewage Ishara Sewwandi hala aranıyor. Ayrıca, suikast planına yardım ettiği düşünülen bir polis memuru ve bir minibüs şoförü de tutuklandı.

Polis yetkilileri, suikastta kullanılan tabancanın içi oyulmuş bir kitapta gizlenerek mahkemeye sokulduğunu doğruladı.

Çete Şiddeti ve Güvenlik Önlemleri

Bu suikast, Colombo'daki rakip çeteler arasındaki cinayetler zincirinin son halkası olarak kayıtlara geçti. Ganemulla Sanjeewa, Eylül 2023'te tutuklanmasından bu yana gözaltında bulunuyordu ve çete bağlantıları nedeniyle hedef alındığı düşünülüyor.

Sri Lanka Sağlık ve Kitle İletişim Bakanı Nalinda Jayatissa, hükümetin "organize yeraltı çetelerinin eylemlerini ciddiye alacağını" belirtti.

Bu suikastın ardından yetkililer, adliye binalarının güvenliğini gözden geçirme kararı aldı. Özellikle tehlikeli veya hedef alınan kişilerin duruşmalarda bulunduğu durumlarda silahlı muhafızların bulundurulması planlanıyor.

Çete Şiddeti Sri Lanka’da Artıyor

Sri Lanka'da çete şiddeti büyük bir sorun olarak kabul ediliyor. Polis verilerine göre, bu yıl çete rekabetine bağlanan silahlı saldırılarda en az dokuz kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, çete şiddetini kontrol altına almak ve adliye binalarında güvenliği artırmak için yeni önlemler üzerinde çalışıyor.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *