Kayseri’deki olayların ardından Suriye’deki Suriyeliler Türk bayrağını yaktı, Türk araçlarını taşladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli atamalar. Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli atamalar. Resmi Gazete'de yayımlandı

SURİYELİLER SALDIRDI 

Dün gece Kayseri’de Suriyelilere yönelik yaşanan olaylar sonrası bugün de Suriye’nin Fırat Kalkanı operasyonu ile denetim altına aldığı bölgelerde karışıklık çıktığı bildiriliyor. Türkiye’nin kontrol ettiği bölgede yaşayan Suriyelilerin ellerinde silahlarla bir ayaklanma gerçekleştirdikleri haberleri geliyor.

Goruntu 1.07.2024 18.12 1024X634

PTT BİNASINA SALDIRI 

Azez’deki zerzevat ve meyve halinde Türkiye’den gelen tırlara, provokatör bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Türkiye’den geldiği için taşlanan tırlardan bazılarının da ateşe verildiği bölgeden gelen bilgiler arasında yer alıyor.  Ayrıca yeniden Azez’de bulunan PTT’nin Türk çalışanları, ofislerden çıkarıldı ve PTT binası kapatıldı.

TÜRK BAYRAKLARINI İNDİRDİLER

Diğer yandan harekat bölgelerine elektrik sağlayan dağıtım şirketinden ve El-Bab’da mültecilerin bulunduğu Şamrak kampında, Türk bayrağı indirilip parçalandı. Son olarak bölgede Türkiye plakalı araçlar, lokal halk tarafından “Yallah” sloganlarıyla hücuma uğradı. Öte yandanA frin’de Suriyeliler Türk emniyet güçlerine ait zırhlı bi araca saldırdı. Başka bi grup ise Türk yönetiminin olduğu binaya girmeye çalışırken Türk askerleri havaya ateş açtığı söyleniyor. 

Editör: İrem Nur Kaya