İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun, taciz suçu işleyen şoförlerin taksicilik yapmasının engellenmesi maddesinin kaldırılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) dava açtığı ortaya çıktı. Aksu, katıldığı canlı yayında bu girişimi kabul ederek, söz konusu uygulamanın hatalı olduğunu savundu.

Taciz Suçu ve Taksicilik

Eyüp Aksu, İBB'nin taciz suçu işleyen şoförlerin araçlarının trafikten men edilmesine yönelik uygulamasına itiraz ettiklerini belirtti. Aksu, "Biz diyoruz ki bunu yapan şoförü meslekten ihraç edin, daha taksicilik yapmasın. Ama aracı trafikten men etme hakkına sahip değilsin" diyerek, yapılan uygulamanın araç sahibini de mağdur ettiğini savundu.

Salim Güran'la fotoğrafı ortaya çıkan AK Partili Ensarioğlu'ndan açıklama geldi! Salim Güran'la fotoğrafı ortaya çıkan AK Partili Ensarioğlu'ndan açıklama geldi!

Güvenlik ve Uygulama Tartışmaları

Aksu'nun açıklamaları, toplu taşıma araçlarında güvenlik önlemlerinin nasıl alınması gerektiği konusunda tartışmalara yol açtı. Taciz ve benzeri suçların önlenmesi adına şoförlere uygulanacak yaptırımların yanı sıra araç sahiplerinin de korunması gerektiğine dikkat çekildi.

Toplumun Tepkisi

Toplumda bu tür olayların önüne geçmek için alınacak önlemler ve uygulanacak yaptırımlar konusunda geniş bir tartışma ortamı oluştu.

Editör: Nehir Durdağı