Geçtiğimiz kasım ayında kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın tahliye talebi mahkeme tarafından reddedildi. Polat ve eşi Engin Polat'ın davalarıyla ilgili 908 sayfalık MASAK raporu, dava sürecine ışık tutuyor.

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat, geçtiğimiz kasım ayında kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Dilan Polat’ın tahliye talebi, bugün yapılan mahkeme değerlendirmesi sonucunda reddedildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan 908 sayfalık raporda, Dilan Polat’ın ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı, bu yetkilerin Engin ve Sezgin Polat’a ait olduğu belirtildi. Raporda, Engin Polat’ın hesabına 2020-2023 yılları arasında 71 milyon 904 bin lira giriş ve 144 milyon 208 bin lira çıkış olduğu, bu yıllar arasında 3 araç ve 6 gayrimenkul aldığına dikkat çekildi. Ayrıca, raporda yasa dışı bahis ile ilgili bir tespitin bulunmadığı ifade edildi.

MASAK raporu, 5 tutuklu sanığın 4’ünün tutukluluğuna yapılan itirazların reddedildiğini gösteriyor. Bugün yapılan değerlendirmede, Dilan Polat’ın tahliyesi için yapılan talep de reddedildi.

Savcı, soruşturmaya konu şahıs ve şirketlerin hesaplarına yasa dışı yoldan gelen paranın açık ve kolayca tespit edilebilir şekilde gönderilmesini beklemenin doğru bir yaklaşım olmayacağını belirtti. Savcıya göre, ilgili şahıs ve şirketler, nihai amaçlarını perdelemek için güzellik ve kozmetik sektöründe faaliyet gösteren birçok şirket kurarak gerçek ticari faaliyetlerle yasa dışı yoldan akan paraları harmanlayarak kontrolü imkansız hale getirmeye çalıştı. Ayrıca, bir kısım yüksek tutarlı paranın kripto cüzdanlar aracılığıyla muhafaza edilip ilgilisine aktarıldığı veya lüks yaşam içerisinde kullanıldığı, bu suretle aklama sürecinin işletildiği kanaatine varıldı.

Reha Muhtar'ın sağlık durumu hakkında flaş açıklama Reha Muhtar'ın sağlık durumu hakkında flaş açıklama

Tartışma Konusu: Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın kara para aklama davası hakkında ne düşünüyorsunuz? Kripto cüzdanların bu tür davalarda kullanımı konusunda ne gibi önlemler alınmalı? Yorumlarınızı bizimle paylaşın!

Editör: İrem Nur Kaya