Taliban, Afganistan’da kadınlara uyguladığı kısıtlamaların ardından şimdi de erkekleri hedef aldı. Yeni kurallara göre, erkeklerin “Batılı” gibi görünmesi yasaklanırken, belirli sakal ve giyim kuralları getirildi.

Afganistan'da Taliban yönetimi, erkeklere yönelik yeni kısıtlamalar getirerek, kişisel özgürlükleri sınırlandırmaya devam ediyor. Son düzenlemelere göre, erkeklerin yumruk uzunluğunda sakal bırakması ve Batılı olarak nitelendirilen kısa saç kesimlerinden kaçınması gerekiyor. Ayrıca kot pantolon giymek ve “Müslüman olmayan” davranışlar sergilemek de yasaklandı.

Başkent Kabil’de ve diğer kentsel alanlarda kadınların yaşadığı baskılara karşı bugüne kadar nispeten özgür kalan erkekler, bu yeni kurallar karşısında şaşkınlık yaşıyor. Birçok erkek, sakal bırakmayanların işten çıkarılma veya ahlak polisi tarafından gözaltına alınma korkusuyla kurallara uymak zorunda kalıyor. Hükümet çalışanları ve taksi şoförleri de dahil olmak üzere birçok kişi, Taliban'ın yeni yasalarına uymak için günlük hayatlarında değişiklikler yapmaya başladı.

Coca-Cola, iki ürününü raflardan kaldırıyor Coca-Cola, iki ürününü raflardan kaldırıyor

Kadınlara yönelik uygulanan sert yasakların ardından erkeklere getirilen bu yeni kısıtlamalar, Taliban’ın toplumu kontrol altında tutma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Kadınların eğitim ve iş hayatından tamamen uzaklaştırıldığı Afganistan’da, artık erkekler de ciddi baskılar altında yaşıyor.

Editör: İrem Nur Kaya