Türkiye günlerdir sokak hayvanlarına yönelik ötanaziyi içeren yasa teklifini tartışıyor. AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, yasa teklifiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu ve çalışmaların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Sokak köpeklerinin uyutulmasını da içeren sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifinin ilk üç maddesi, geçtiğimiz Perşembe günü TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edilmiş ve görüşmelerin yarın devam etmesine karar verilmişti. Türkiye'de geniş yankı uyandıran ve tartışmalara neden olan bu yasa teklifi hakkında AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'ten dikkat çekici açıklamalar geldi.

Sözcü TV canlı yayınında konuşan Türkeş, yasa taslağının bir süre daha çalışılması gerektiğini belirtti. "Sahiplendirelim, sahiplendiremediklerimizi itlaf edelim. Bu doğru bir şey değil" diyen Türkeş, "Bana kızacaklar ama bunu da söylemek zorundayım. Büyükşehirlerde bir tek pankartı eline alıp sokağa çıkmakla çözülecek bir mesele değil" ifadelerini kullandı.

Türkeş, sokak hayvanları sorununa dikkat çekerek, "Anadolu'nun her yerinde yüz binlerce başıboş köpeğimiz var. Bunlar kendileri çoğalıyor ve denetlenemediği için büyük rakamlara ulaşıyorlar. Bunların kısa vadede de uzun vadede de sahiplendirilmesi mümkün değil. Buna başka formüllerin bulunması lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MHP Lideri Bahçeli'ye 76 adet gül! Sayının özel bir anlamı var Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MHP Lideri Bahçeli'ye 76 adet gül! Sayının özel bir anlamı var

Türkeş’in açıklamaları, sokak hayvanları sorununa daha kapsamlı ve uzun vadeli çözümler getirilmesi gerektiğine işaret ediyor. Tartışmaların odağındaki yasa teklifi, hem hayvanseverler hem de siyasiler arasında büyük bir yankı uyandırmış durumda.

Editör: İrem Nur Kaya