Ekonomide sevindiren gelişme: Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti Ekonomide sevindiren gelişme: Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yabancı para krediler için yüzde 2 olan aylık büyüme sınırını yüzde 1,5'e düşürürken, TL kredilerde yüzde 2 olan aylık büyüme sınırlarını sabit bıraktı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı; 

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, sıkı para politikası duruşunu desteklemek amacıyla kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık uygulamasında değişiklikler yapmıştır. Bu değişiklikler, dezenflasyon patikası ile kredi büyümesinin uyumlu bir şekilde devam etmesini ve Türk lirası kredilerin payının korunmasını hedeflemektedir.

Bu çerçevede; Yabancı para krediler için yüzde 2 olan aylık büyüme sınırının yüzde 1,5’e indirilmesine, Türk lirası kredilerde yüzde 2 olan aylık büyüme sınırlarının sabit tutulmasına karar verilmiştir. Ek olarak, yatırım kredilerine sağlanan istisnanın kapsamı genişletilmiş ve uluslararası kalkınma finansmanı kuruluşlarından sağlanan kaynaklar kapsamında kullandırılan yatırım kredilerinin Türk lirası ve yabancı para kredi büyüme sınırlarından muaf tutulması kararlaştırılmıştır."

Editör: Nehir Durdağı