Teğmenlerin mezuniyet töreninde kılıçlı yemin etmeleri ve "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganını atmaları sonrasında başlayan tartışmalar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) yeni bir gelişmeyle gündeme geldi. Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) inceleme başlattığı olayla ilgili olarak Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M.'nin istifa ettiği iddia edildi.

Erdogan’dan Teğmenlere Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günler sonra yaptığı bir konuşmada teğmenleri hedef alarak, "Bu kılıçları kime çekiyorsun?" şeklinde sert bir eleştiride bulundu. Bu çıkış, tartışmaların daha da alevlenmesine yol açtı.

Süleyman Soylu'nun "Canım benim" diyerek kızdığı muhabirin sorusu Bakan Uraloğlu'nu küplere bindirdi Süleyman Soylu'nun "Canım benim" diyerek kızdığı muhabirin sorusu Bakan Uraloğlu'nu küplere bindirdi

Nedim Şener'den Dikkat Çeken İddia

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü köşesinde bu olaya dair önemli iddialarda bulundu. Şener, Binbaşı M.'nin istifasını değerlendirdiği yazısında, teğmenlerin yemin töreninin daha önce prova edilmiş gibi göründüğünü öne sürdü. Şener, "Öğrencilerin toplanma biçimi, Teğmen Ebru Eroğlu’nun yemini ezberden okuyup diğer öğrencilerin tekrar etmesi, bunun önceden planlanmış olabileceğini gösteriyor. Medyanın bu alana yönlendirilmesi de işin medya ayağının düşünülmüş olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

Şener ayrıca, "Teğmenlere bu konuda emir ve teşvik verebilecek konumdaki rütbeli personelin incelenmesi gerektiğine dikkat çekmiştim. Nitekim Bölük Komutanı Binbaşı M.'nin istifası, bu bağlamda oldukça ilginç" ifadelerini kullandı.

Bu gelişmeler, kılıçlı yemin töreni etrafında dönen tartışmaların TSK içinde de ciddi yankı bulduğunu gösteriyor.

Editör: İrem Nur Kaya