Tekirdağ'ın Çerkezköy'de iki grup arasındaki husumet kanlı bitti. 18 yaşındaki Yiğit Saygın, amcası ve dedesiyle birlikte geldiği Kocameşe Mesire Alanı'nda husumetlisi olan 19 yaşındaki Ali Mardin’i tüfekle vurarak öldürdü. Olayın ardından Yiğit Saygın jandarma tarafından gözaltına alınırken, şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında Çerkezköy Adliyesine sevk edildi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Ali Mardin'in arkadaşlarıyla birlikte Kızılpınar Mahallesi'ndeki bir bağ evinde alkol almasının ardından Yiğit Saygın ile tartışmasıyla başladı. Tartışma büyüyüp kavgaya dönüşünce Saygın, olay yerinden ayrılarak amcası Hasan Saygın ve dedesi Hüseyin Saygın’ı arayarak yardım istedi. Daha sonra üçü birlikte Kocameşe Mesire Alanı'na giderek Ali Mardin ile yeniden karşı karşıya geldiler. Yiğit Saygın ve Ali Mardin arasında yeniden çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü.

Saygın, araçta bulunan tüfeği alarak Ali Mardin’e ateş açtı. Vücuduna iki fişek isabet eden Mardin, ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, Mardin'i Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 19 yaşındaki genç kurtarılamadı.

Damadına ateş eden baba ona siper olan kızını vurdu: Fadimana Ok öldü Damadına ateş eden baba ona siper olan kızını vurdu: Fadimana Ok öldü

Jandarma ekipleri, olay sonrası başlattığı geniş çaplı soruşturma sonucunda Yiğit Saygın, amcası Hasan Saygın ve dedesi Hüseyin Saygın'ı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler, yoğun güvenlik önlemleri altında Çerkezköy Adliyesine sevk edildi.

Ali Mardin ise Kızılpınar Mahallesi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak: iha